Uskavigården

Familjecamping och vandrarhemsrum i natursköna Uskavi.

Camping

Uskavigårdens lugna och avkopplande åretruntöppna camping erbjuder natur- och sjönära platser för tält, husbil och husvagn. Campingen har 50 elplatser och cirka 50 platser utan el. Alla platser på campingen har närhet till sjön Usken.

Campingen har ett stort utbud av aktiviteter. Här finns en fin badplats med bryggor, en populär restaurang, tre lekplatsområden, hinkar, spadar bollar, kubbspel och annat roligt att låna, en minigolfbana samt en mini-shop med glass och enklare matutbud.

Vandrarhem

Välkommen till Hyttdrängen och Gruvfogden, två byggnader med vandrarhemsrum på Uskavigården.

Gruvfogden har tolv fyrabäddsrum på övervåningen med egen WC. Dusch finns på bottenvåningen där även det gemensamma köket finns med matsal, TV och sittgrupp.

Hyttdrängens har fyra enkla men trivsamma tvåbäddsrum. WC finns i korridoren. Duschar, det gemensamma köket med matsal, TV och sittgrupp finns på bottenvåningen.

Alla vandrarhemsgäster har tillgång till välutrustatkök på Gruvfogdens nedre plan. Här finns också samlingsrum med TV, bibliotek och spel som vandrarhemsgäster har fri tillgång till. Gratis WiFi finns på hela området.

Omgivningarna och aktiviteter

Vill du utforska omgivningarna så kan du cykla Usken runt eller Miners trail med start och stopp vid campingen, hyra kajak eller SUP, eller ge dig ut på vandring i Bergslagsskogarna. Etappstopp 4 och etappstart 5 på bergslagsleden samt rundslinga Uskavi finns i direkt närhet till campingen.

I närområdet kan man också besöka Leja koppargruvor och Lejakärrets naturreservat, Siggebohyttans Bergsmansgård samt ett flertal sommarloppisar och caféer.