Lindesberg

Stripa Gruvmiljö

Följ med på en guidad visning av Stripa Gruvmiljö för att se anrikningsverket, det välbevarade maskinrummet och gruvlaven där malmen hissades upp. Med den råa omgivningen som scenografi är Stripa ett kluster av spännande aktiviteter och sevärdheter för hela familjen. Visningar finns både för den erfarne och den nyfikne. Välkommen att ta del av ett levande industri- och kulturarv.

Visningen tar ca 1 timme
Bokning & info: Besök Linde AB tfn: 0581-811 61

Pappersbruksmuseet

Upplev den spännande industrimiljön på Frövifors Pappersbruksmuseum. Förutom den unikt bevarade miljön finns bl.a. utställningar med historiska förpackningar, 22 000 ölburkar och japansk förpackningskonst. Gör ditt eget papper i handpappersverkstaden. Möjlighet att boka fika och/eller mat från lokala producenter.

Visningen tar ca 2 timmar
Bokning & info: Frövifors Pappersbruksmuseum tfn: 0581-372 09
www.froviforsmuseet.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Plantmarknaden

Upplev en av Sveriges mest välsorterade trädgårdsbutiker. Rosavdelning med 300 olika sorter, presentavdelning, krukor och sidenblommor. Stor avdelning med utemöbler, visningsmiljöer, inspirationsavdelning för vatten i trädgården. Perenner och sommarblommar. Café med eget bageri som serverar bakverk, smörgåsar och lättare luncher.

Guidning efter överenskommelse
Bokning & info: Plantmarknaden tfn: 0581-101 00
www.plantmarknaden.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Siggebohyttan

Siggebohyttans Bergsmansgård är en av de mest storslagna bergsmansgårdarna från Bergslagens storhetstid. Mangårdsbyggnaden började byggas runt år 1790 och innehåller 14 rum och 3 kök. Vandra runt i rummen och upplev hur ett förmöget bergsmanshem såg ut runt år 1860.

Bokning & info: Siggebohyttan tfn: 019-602 87 00
www.olm.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

 

Munkhyttans skolmuseum

Visning av Munkhyttans gamla skola. Skolan var i bruk 1863–1931och har iordningställts som skolmuseum under överinseende av Örebro läns museum. Undervåningen består av en lärarbostad med ett rum och kök och övervåningen upptas av en skolsal.

Visning för grupper upp till 25 personer efter överenskommelse.
Visningen tar ca 1 timme. 5–25 pers/grupp 40 kr/pers inkl. moms.
Bokning & info: Linde Fornminnes- och Hembygdsförening.
Siv Kalmö, tfn: 073-777 34 73

Lindesberg i miniatyr

En miniatyrmodell som visar hur Lindesberg såg ut på 1920–talet. Modellen är i skala 1:220 och visar ca 400 tidsenliga hus med omgivningar. Modellen finns i Blombergska Gården i Lindesbergs centrum.

Visning för grupper upp till 25 personer efter överenskommelse.
Besöket tar ca 1 timme. 5–25 pers/grupp 40 kr/pers inkl. moms.
Förtäring kan erbjudas efter överenskommelse.
Bokning & info: Linde Fornminnes- och Hembygdsförening
Cicki Eriksson, tfn: 070-330 65 49

Stupan

Ett tibetanskt fredsmonument norr om Fellingsbro, ett exotiskt smycke i det gamla bygdelandskapet. Stupan invigdes av Nobels fredspristagare Dalai Lama år 1988 och är en inspirationskälla och mötesplats för människor från alla kulturer. Visning av stupan och det tibetanska tempelrummet efter överenskommelse

Bokning & info: Solbo buddhistiska kursgård, Trudy, tfn: 0581-63 30 73
tibetanbuddhism.se/stupanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Med reservation för eventuella ändringar