Veteranjärnvägen

År 1856 invigdes Sveriges första normalspåriga järnväg för personbefordran mellan Nora och Örebro. Den var en förutsättning för effektiva transporter av kol, malm och tackjärn. Tack vare ett stort antal entusiaster finns det i dag ett stort utbud av historiska lok och vagnar i Nora. På stationsområdet kan du gå in och titta i det vackra stationshuset eller vandra runt på bangården bland lokstallar och verkstäder. Ta chansen att se och uppleva ånglok, diesellok, rälsbussar och en mängd vagnar från en viktig epok i den svenska järnvägs- och kulturhistorien. Besökare får gärna utforska stationsområdet på egen hand, men tänk på att spåret ska korsas på särskilda övergångar.

Järnvägsmuseet i Godsmagasinet öppet tors-fre14/5-26/6 kl. 13-15,
mån-fre 1-31/7 kl. 10-14

Åk Veterantåg

Vår veteranjärnväg används till regelbundna turer på sommaren. Rälsbuss och ånglok avgår från stationshuset enligt titabell från mitten av juni till slutet av augusti. Ta en tur till Järle station, eller Pershyttan via Gyttorp, en upplevelse som uppskattas av alla åldrar.

Veterantågstrafiken startar1 juli, se tidtabell och priser på www.nbvj.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Endast förköp av biljetter via veteranjärnvägens e-butiklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Nora Bergslags Veteranjärnväg, Järnvägsgatan 1

Nora Bergslags Veteranjärnväg