Nationaldagsfirande

Nationaldagen firas på flera platser i Bergslagen. Information om platser och tider uppdateras löpande.

Lindesberg

Oscarsparken i Lindesberg- kl. 17.45 Guldsmedshyttans Hemvärnsmusikkår, avmarsch från Arenahallen till Oscarsparken. Alla inbjuds att delta i tåget.
Medverkan av Guldsmedshyttans Hemvärnsmusikkår, Erik & Torbjörn, Från…Till, Lindesbergs folkdansgille.Tal av Bengt Storbacka, ordförande i kommunfullmäktige. Café Oscar är öppet. Ta gärna med filtar och stolar att sitta på.
Arr. Lindesbergs Tillväxtförvaltning/Kulturenheten

Teatern i Vedevåg- kl. 14.00. Firas med musik och kaffe/tårta. Talare Daniel Andersson. Vid regn är vi inomhus. Arr. Wedevåg Hembygdsförening

Hembygdsgården i Fellingsbro- kl. 13.30. Samling vid Olofsborg kl. 13.00 för parad av föreningar med fanor och med ledning av Frövifors musikkår genom samhället till Hembygdsgården. Dagens talare vår landshövding Maria Larsson och Rotarys stipendiat åker efter med häst och vagn körd av Anna Kallionpää. Brandbilen är förstås med i tåget. Årets Rotarystipendium delas ut. Titta in i husen och se en samlingsutställning från gamla Oppboga bruk och bildarkivets fotoutställning om Oppboga. Fellingsbroböckerna och folkhögskolans jubileumsbok finns till försäljning. Vi slår ett slag för hembygdsdräkten. Ni som har kom och ta gärna på er den Arr. Fellingsbro hembygdsförening.

Nora

Nationaldagsfirande i Kvarteret Bryggeriet med musik och sång. Utdelande av priser och stipendier, nya medborgare hälsas välkomna.
www.nora.selänk till annan webbplats

 

Hällefors/Grythyttan

Nationaldagsfirande på Grythyttans hembygdsgård Skräddartorp. Underhållning av trubaduren Jon Jonsson och servering av nationaldagsbakelse. Kl 13.00-17.00

Tid: onsdag 6 juni

Plats: Bergslagen

Område: Bergslagen