"Byggnadsvård i vardagen" med Erika Åberg

Föreläsning med byggnadsantikvarie Erika Åberg på Nora Församlingshem under rubriken Byggnadsvård i vardagen. Tio tips om hur du får tid, råd och ork att restaurera ett hus.

Om föredraget
Inredningstidningar, böcker och tv-program är fulla med vackra hem och leende bostadsägare. Men hur får folk egentligen råd att restaurera sina hem?! Hur har de tid? Och hur orkar de? Efter många samtal med människor och år av personliga erfarenheter delar Erika med sig av sina tio bästa tips för att lyckas med restaureringen, oavsett om du bor i hus eller lägenhet.

Om Erika Åberg
Erika Åberg är känd från SVTs serie Det sitter i väggarnalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Hennes intresse för byggnadsvård kommer från lika stora delar frustration som passion. Frustration över hårdhänta renoveringar och besinningslösa rivningar. Passion för de gamla husen som är fulla av smarta konstruktioner, miljömedvetna material och inspirerande formgivning. www.erikashus.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Fri entré, begränsat antal platser.
Förbokning (max 2 per person) på Nora turistbyrå, tfn: 0587-811 20
eller Noraskogs Antik & Byggnadsvård, tfn: 073-841 43 44

Arrangör: Nora turistbyrå i samarbete med Tre Trästäder och Noraskogs Antik & Byggnadsvård i samband med Tre Trästäders 20-årsjubileum.
www.tretrastader.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
www.antikochbyggnadsvard.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tid: torsdag 16 november kl. 18:30

Plats: Nora Församlingshem

Område: Nora