Stadra Teater

Bergslagens vackraste spelplats. Intill sjön Grecken, mitt i de djupa bergslagsskogarna, ligger Stadra Teater. Här sätts sevärda teateruppsättningar upp varje sommar. I en historisk herrgårdmiljö, med en vitkalkad ladugård som huvudscen, framförs modern svensk dramatik.

Sommaren 2018 spelas ”FLICKAN I FRACK”

En nyskriven pjäs av Agneta Pleijel fritt efter Hjalmar Bergmans roman. Pleijel är en av Sveriges mest framstående och omskrivna författare och dramatiker och Stadra är stolta över att ha lockat henne att skriva sin tredje pjäs direkt för denna teater. Flickan i frack handlar om den unga studenten Katja, som en dag tar saken i egna händer och tar fracken från sin bror och kommer klädd i den till Wadköpings studentbal. Stadra tar fasta på det underbara 1920-talet, det kommer bli svenska schlagers som vävs in i Pleijels pjäs så det är rena rama lyckolandet som väntar publiken. I träden kommer det hänga blå frackar som kommer locka till både en och två och tre leenden. Spelas 6 juli – 5 augusti, onsdag-söndag.

Under säsongen bjuder Stadra även bland annat på två föreställningar av Sånger av Jacques Brel, en succé med teaterdirektören själv och två musiker, på en kväll med Claes-Göran ”Mr The Titanic” Wetterholms berättelser om John Bauers bortgång på Vätterns stormiga vatten. Det blir utställningar och det blir upplevelser utöver det vanliga.