Stadra Teater

Med ett sällsynt vackert läge vid den mystiska sjön Grecken ligger Stadra Teater. På scenen i den vitkal-kade ladugården har, bland många andra, Gustaf Fröding, Agnes von Krusenstjerna, Gunnar Ekelöf, Hjalmar Bergman, Selma Lagerlöf och August Blanche gestaltats. Välkommen till ett kulturcentrum och en levande teaterscen, mitt på landsbygden. Förutom teateruppsättningar, anordnar Stadra Teater familjeföreställningar, programkvällar, guidningar och konstutställningar. På teaterkaféet Paradiset kan du njuta av kakor och bakverk och ett glas gott.

Teaterfoajén

I Stadras foajé i Storgatubacken kan du inte bara köpa biljetter, presentkort och annat kul. Här finns Bergslagens minsta teater med föreställningar under vår och höst.

Sommarens föreställning

Sommaren 2024 ger Stadra Teater föreställningen; LYCKLIGA GATAN..., en musikteaterföreställning om händelser i hettan sommaren 59. Den varma sommaren 1959 är världen var full av getingar. Sedan länge lever 34ans innevånare i en bra gemenskap, men katastrofen gör sig gällande när de får veta att stadens styrande slagit klubban i bordet för hela kvarteret. Det är herrar som drivs av en slogan om att bygga för ljus och luft, för hygien, modernitet och för framtid. 34an är omodern, nu ska det nya in, det gamla ska rivas. Snart bildar grannarna en protestgrupp för att rädda gemenskapen. Lyckliga gatan är fylld av musik och massor av välkända låtar och med möjlighet till allsång.

Föreställningar & aktiviteter 2024

27-28 april Berättelser bland vitsippor, Sjöstugan, Stadra teater
9 april & 15 maj Nyfiken på Lyckliga gatan, Nora bibliotek
29 juni-11 augusti Lyckliga Gatan, Stadra teater

Läs mer och boka biljetter på stadrateater.se Länk till annan webbplats.