Cykla

Koppartrampen -  ca 60 km

Cykelleden passerar i närheten av eller genom många naturreservat med spännande natur. Leden går mestadels på grusväg och är relativt kuperad.

Norasjön runt - ca 22 km

En vacker led med omväxlande skog, sjö och öppet landskap. Du cyklar förbi gårdar med hästar och kor, golfbana och rosenträdgård. Här tar du dig fram på både grus och asfalt. Leden utgår från centrala Nora och är inte skyltad.

Råsvalen runt - ca 37 km

Cykelleden runt den vidsträckta sjön Råsvalen bjuder på såväl hisnande utsikter som historiska vingslag. Rundan är bitvis ganska kuperad och går både på asfalt och grusvägar. Passa på och stanna och bada på någon av badplatserna efter vägen. Råsvalen runt utgår från Lindesberg.

Två Sjöar runt - ca 50 km

Denna lite längre cykelled tar dig runt sjöarna Fåsjön och Usken som ligger strax norr om Nora. Du cyklar genom gammal kulturrik bergslagsbygd och storslagen natur. Här tar du dig fram på både grus och asfalt. Leden utgår från centrala Nora och är inte skyltad.

Torrvarpen runt - ca 42 km

Cykelleden går runt sjön Torrvarpen med start och mål i Hällefors eller i Grythyttan. Du cyklar både på grus och asfalt genom den vackra bergslagsnaturen och passerar flera besöksmål som Måltidens Hus i Grythyttan och Krokbornsparken i Hällefors.

Uskenrundan - ca 35 km

Cykelleden går från Lindesberg genom bergslagsskogen över till Siggebohyttan. Sedan följer en sträcka längs sjön Usken med friska sjöbrisar. Turen fortsätter via Fanthyttan över till sjön Råsvalen och fram till Fornaboda Travbana. Under färden passerar du Uskavigården där du kan göra ett stopp för bad, glass eller minigolf. Underlaget består av både asfalt och grusväg.