Vinteraktiviteter

Längdskidåkning

Nora
Strax söder om Nora finns det vintertid ca 5 km upplysta längdskidspår vid Digerberget i Pershyttan. Här startar eller slutar Kilsbergsspåret som sträcker sig till Ånnaboda - sammanlagt 27 km. Kilsbergsspåret är också anslutet till Vintergatan. Tillsammans erbjuder de båda spåren maskinpreparerade spår på ca 50 km. Vid Digerberget finns en pulkabacke - dock ingen lift - samt grillplatser i anslutning till backen.
Aktuell spårinformation ring: 0587-124 06.
Spårkarta Digerberget/KilsbergsspåretPDF

Kopparberg
Gillersklack, ca 6 km norr Kopparberg finns det 4,5 km elljusspår och 11 km delvis kuperade spår.
Finnkullberget i centrala Kopparberg finns det 2,7 km elljusspår.
Bergslagsvallen i Ställdalen ca 8 km norr Kopparberg finns det 4,5 km elljuspår och 3,5 km mindre kuperade spår med bra staksträckor.
Yxsjöberg, ca 30 km norr Kopparberg, 2,4 km kuperade längdskidspårspår.

Hällefors
Vid Hurtigtorpet i Hällefors finns en välpreparerad slinga på ca 2,5 km.

Lindesberg
På sammanlagt 8 platser, från Fellingsbro i söder till Kloten i norr, finns det vintertid uppkörda längdskidspår. I centralorten Lindesberg finns två områden med spår; vid Fritidsbyn och Lindesbergs golfbana. Fritidsbyn har 2 spår med olika svårighetsgrad. Vid golfbanan finns ett lite längre, lättkuperat spår. Den plats som är snösäkrast och har flest spår är Kloten i norr, utgår från Kloten Vildmarkslodge eller Fritidsbyn Kloten.

Utförsåkning

Klacken i Koppparberg erbjuder sex nedfarter med är av skiftande svårighetsgrad, varav tre med belysning för kvällsåkning. Längsta nedfarten är 1000 meter lång, högsta fallhöjden är 120 meter. Klacken har inte de allra brantaste backarna eller högsta fallhöjden, utan är istället en mysig, lättöverskådlig och famljevänlig anläggning med säkra backar, barnområde en snowpark och längdskidspår.

Skridskoåkning

Nora
På Swedice Arenas konstfrusna bandyplan finns det möjlighet för allmänheten att åka skridskor vissa dagar i veckan.

Hällefors
I MerEl Arena (ishallen) finns det möjlighet för allmänheten att åka skridskor vissa dagar i veckan. Med eller utan klubba.

Lindesberg
I ishallen Lindehov finns det varje vecka tider då allmänheten använda hallen till skridskoåkning.