Besök en småstad

Gör en utflykt till Bergslagen i sommar. När besökte du Grythyttan, Kopparberg, Hällefors, Nora eller Lindesberg senast? Kom hit på en fika i sköna miljöer, besök en historisk plats, ett pappersbruk, en hytta eller bergsmansgård. Det är kanske den här sommaren du vandrar den där stigen du länge varit nyfiken på. Du tar fram cykeln, pumpar däcken och trampar runt en av våra sjöar.
Låt Bergslagen bjuda på lite magi i vardagen!

Trästaden Nora

Ta en sväng till Nora – småstaden där både charm, småbutiker och kulturminnen finns bevarat och levande. Allt på promenadavstånd. Gå en guidad tur i staden eller upptäck på egen hand. Strosa på strandpromenaden, åk veterantåg eller ta Plaskusbåten ut till Alntorps ö för att bada och fika. I Kvarteret Bryggeriet samlas kreativa butiker och matställen.
Läs merlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Grythyttan

Den lilla orten med sitt berömda gästgiveri och charmiga trähus. Övernatta på gästgiveriet, fika på Guldkringlan eller njut av den hemgjorda glassen på Neerings Glass & Choklad. På det lilla torget intill den vackra träkyrkan finns även Cornelis, en pub och minimuseum i ton med den kända trubaduren. Missa inte Grythytte Qwarn, med gårdsbutik, galleri och café!
Läs mer

Kopparbergs kyrkby

Mitt i Kopparberg tronar den – den rödfärgade träkyrkan med anor från 1600-talet. Upplev kulturhistoria på nära håll med ett besök i Tingshuset eller en vandring efter Kopparstigen. Här i Kopparberg glimmar även guld, under sommaren arrangeras en guldvaskarskola som brukar vara poppis för alla åldrar.
Läs mer

Lindesberg

Många rekommenderar att närma sig Lindesberg söderifrån. Nästan majestätiskt ligger staden där vid Lindessjöns strandpromenad. De aktiva går gärna runt sjön som är en fin tur på mellan 7-9 km. De lekfulla får också sitt när man besöker Äventyrsgolfen – en upplevelse för både stora och små. Den stadsnära 18 håls golfbanan och den omåttligt populära Plantmarknaden lockar årligen många intresserade besökare. Energikällan med sitt äventyrsbad är plats där hela familjen trivs och på gångavstånd därifrån finner du Lindesberg Arena.

Grythyttan

Kopparberg

Foto: Maria Lindstedt

Lindesberg