Let the show begin - unika kulturupplevelser

Det är ny kreativitet som flyttat in i de gamla industribyggnaderna. Musik, opera, teater, konst och hantverk – det finns mycket att välja mellan.

Trollflöjten på Skäret

I det säregna operahuset vid sjön Ljusnarens strand i Kopparberg, kan du uppleva opera i absolut toppklass. Det före detta virkesmagasinet har en unik akustik och omges av en historisk sågverksmiljö. I sommar ges Mozarts älskade sagomästerverk Trollflöjten.
Spelas 27 juli–25 augusti.
www.operapaskaret.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Stadra Teater

Med ett underskönt läge invid den mystiska sjön Grecken ligger denna teater inrymd i en vitkalkad ladugård. Säg Agneta Pleijel, Marika Lagercrantz, Selma Lagerlöf, Hjalmar Gullberg eller Staffan Göthe. Alla har de på något sätt varit involverade i Stadra Teater. I år ges en nyskriven pjäs av Ylva Eggehorn om Hjalmar Bergman i Berlin. Premiär 5 juli.
www.stadrateater.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ställbergs Gruva

En plats för arbete, kultur och tanke. Här har internationella konstnärsresidens, festivaler, scenkonstföreställningar, seminarier och utställningar arrangerats. Ställbergs Gruva är en utsiktspunkt för att konstnärligt bearbeta samtiden i det personliga och det globala. ! www.stallbergsgruva.se Kammarmusikfestival i Nora Hela Norabygden sjuder av kammarmusik. Konserter och kurser möts över gränserna mellan den 15–19 juni.
www.norakammarmusikfestival.nulänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kulturkvarteret Bryggeriet

Detta gamla industrikvarter i Nora har omvandlats till ett centrum för konstnärer och hantverkare med butiker och utställningar, café och en välrenommerad krog.
www.kvarteretbryggeriet.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Perssons Magasin

Ett fd. sädesmagasin i Löa med konsthantverk från ett 40-tal lokala hantverkare, konstgalleri, loppis, B&B samt ett litet glasskafé.
www.perssonsmagasin.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Bokloppis i Södra Hyttan

Sedan mer än ett decennium är Bergslagens största bokloppis ett verkligt paradis för alla bokälskare. I det som tidigare var ett militärförråd i Södra Hyttan i Hjulskö finns idag 1100 hyllmeter med omkring 80 000 begagnade böcker samlade. Här finns också ett galleri och det ges kulturprogram. Helger, 29 juni–11 augusti.
www.bokloppis.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Opera på Skäret

Magnus Wetterholm, Stadra Teater

Bergslagens största bokloppis