Vårvila i Bergslagen

Tågvagn eller herrgård. Vandrarhem eller hotell inrymt i ett gammalt trähus. Anrika salar eller utsikt över oändlig natur. Att bo i Bergslagen är att uppleva naturen och historien. Fira in våren med nya upplevelser och en riktigt god natt.

I varje vrå av Bergslagen finns något att upptäcka. Inte sällan är det ett boende som fastnar på näthinnan. Och att leta bortom de självklara platserna i Bergslagen kan bli en upplevelse i sig. För längs grusvägar och i sömniga bruksorter finns pärlor som inte bör missas. Blunda och peka på kartan – vilken plats vill du utgå från?

Checka in på en av Bergslagens alla herrgårdar för en helg långt bort från vardagens bestyr. Vakna i en ny miljö och njut. Ta dig till närmsta naturreservat eller åk på en smaklig turné bland traktens alla mathantverkare. Rulla grusvägarna fram på cykel och se naturen vakna efter vinterdvalan. Lev småstadslivet för en helg, ta in på något av de mindre hotellen och strosa kullerstensgatorna fram. Eller ta ett steg utanför stugan i Kloten och slås av befinna dig mitt i naturen, i de djupaste av skogar. Välkommen för lite må bra-tid i Bergslagen!

Utflyktstips för våren och försommaren!

Frisk luft och en god natt i trakterna kring Grythyttan. Maxa försommaren och checka in på Grythyttans gästgivargård eller Sikfors Herrgård. Vakna långsamt och gör en utflykt. Ta en tur till Knuthöjdsmossen eller upplev naturreservatet Björskogsnäs där orkidéerna blommar i juni. Varför inte ta med gänget för att varva en sjö? Torrvarpen runt är som gjord för pedaler. grythyttansgastgivaregard.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Lokabrunn.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vårladda i Bergslagen! Vitsippor, knoppande träd och en och annan gofika ryms garanterat i trästaden Nora. Checka in på Lilla hotellet eller anrika Stadshotellet, upptäck staden under Å-promenaden eller ta en sväng med cykeln runt Norasjön. Missa inte Järleåns naturreservat, alltid som vackrast om våren. Välkommen till Nora!
lillahotelletnora.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. norastadshotell.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Upptäck Bergslagen! Bergsgården i Guldsmedshyttan och Uskavigården säger välkommen till gäster som vill njuta lite extra. Från stugan i Uskavi kan du upptäcka både paddling, cykling och vandring. Uskavirundan är 12 fina kilometer av Bergslagsleden.
bergsgardenhotell.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. uskavi.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Klara, färdiga, naturnjut! Välj ett boende i Kloten och upplev den vilda naturen i Bergslagen. Kloten är den perfekta utgångspunkten för vildmarksäventyr. Vandra, paddla eller ta din allra första, stillsamma tur på en sup-bräda. klotenresort.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kloten.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. nordicdiscovery.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Weekend med
bästa vännerna

På två hjul runt en sjö

Möt färgprakten
i Björskogsnäs