Stanna lite längre

Expedition vildmark eller vila för trötta fötter. Det finns fler platser i Bergslagen som leder till mer. Fler upptäckter, fler upplevelser. Välj ditt basecamp för lugn, ro och hemmakänsla för din tid i trakten.

Din egen utgångspunkt – ditt basecamp. Där du kan förvara det du inte behöver för dagens upptäcktsfärd. Där du bor och kopplar av mellan utflykterna. En plats du utgår ifrån och återvänder till när dagen blir till kväll. Och det bästa av allt – det finns ett ställe som passar alla.

Vildmark och orörd natur i Kloten

Bland orörd natur, vilttäta skogar och djupa sjöar ligger den gamla bruksorten Kloten. Den perfekta samlingspunkten för äventyrslystna besökare eller de som söker lite lugn och ro. I Sveriges största naturvårdsområden Malingsbo-Kloten väntar upptäcktsfärder bland orörd natur och rika vatten. Vandra den första etappen på Bergslagsleden, cykla på skogsvägar och stigar eller paddla på sjön Långvattnet. Hyr en stuga med utsikt över sjön, eller varför inte spendera en natt under stjärnorna. Med Kloten som basecamp är du nära till vildmark, stillhet och vilda upplevelser.
Läs mer om Kloten som basecamp

Charmiga trästaden Nora

Med småstaden som fast punkt för din vistelse har du en uppsjö av upplevelser och aktiviteter att ösa ur. Ett mer charmigt och gemytligt basecamp får du leta efter. Naturen runt knuten, kulturen likaså. Vandringsleder i och runt kulturreservatet Pershyttan ger mersmak för längre turer på Bergslagsleden. Varför inte vandra norrut till Uskavi. Här finns många mountainbikeleder med både lätta och svårare stigar. Varva en, två eller tre sjöar på cykel eller upptäck ett naturreservat. Efter dagens upptäcktsfärder kan du enkelt koppla av i den levande lilla trästaden som är något utöver det vanliga.
Läs mer om Nora som basecamp

Trolska omgivningar i Uskavi

Omfamnad av sjöar och skogar ligger den – Uskavigården. Starta din vandring på Bergslagsleden här, gå norrut mot Kindla eller söderut mot trästaden Nora. Uskavirundan med sina 12 km är en perfekt dagstur där du kommer tillbaka till startplatsen. På en cykel varvar du lätt sjön Usken och kan lägga fler rundor och kilometrar på bygdens småvägar. Vill du hellre paddla kanot är Uskavigården den bästa platsen för korta turer på sjön. Här är Bergslagens kulturhistoria nära och en utflykt till Siggebohyttans bergsmansgård rekommenderas.
Läs mer om Uskavi som basecamp