Veteranjärnväg

Ta en tur med ångloket

Under en dag när tågen kör möts du av tidstypiska kläder, röken från loken och ljudet av ångvisslan. Här får du en chans att resa som förr. Ånglok och rälsbuss avgår enligt tidtabell från stationshuset lördagar (och vissa fredagar) från början av juli till slutet av augusti. Möjlighet till gofika finns både vid Järle station och i Pershyttan.
Tidtabell och biljettbokning via angtagetutinora.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Veteranjärnvägen och Nora station

Hela området med byggnader, lokstallar, vagnar och maskiner är en del av en magisk järnvägsmiljö. Tågtrafiken och järnvägen skapade många behov och förr fanns bland annat plåtverkstad, snickeri, smedja och gjuteri på området. Idag kan man gå runt och titta på alla de gamla byggnaderna, men tänk på att spåret ska korsas på särskilda övergångar.
Mer om Nora Ervalla järnväg Länk till annan webbplats.

Besök Järnvägsmuseet

Besök järnvägsmuseet i det gamla godsmagasinet. Förr i tiden lastades och vägdes godset här innan det gick vidare för transport ut i Sverige och världen. Besök utställningen med ånglok, vagnar, modelljärnväg och tidstypiska kläder. Museet visar även upp gamla minnen från järnvägens historia. Provsitt i en av vagnarna eller klättra upp i självaste loket.