Veteranjärnvägen

År 1856 invigdes Sveriges första normalspåriga järnväg för personbefordran mellan Nora och Örebro. Den var en förutsättning för effektiva transporter av kol, malm och tackjärn. Tack vare ett stort antal entusiaster finns det i dag ett stort utbud av historiska lok och vagnar i Nora. På stationsområdet kan du gå in och titta i det vackra stationshuset eller vandra runt på bangården bland lokstallar och verkstäder. Ta chansen att se och uppleva ånglok, diesellok, rälsbussar och en mängd vagnar från en viktig epok i den svenska järnvägs- och kulturhistorien. Besökare får gärna utforska stationsområdet på egen hand, men tänk på att spåret ska korsas på särskilda övergångar.

Nora Järnvägsmuseum, tfn: 0587-138 06
Järnvägsgatan 1, Nora
www.njov.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Åk Veterantåg

Vår veteranjärnväg används till regelbundna turer på sommaren. Rälsbuss och ånglok avgår från stationshuset från midsommar till slutet av augusti. Ta en tur till Järle station, eller Pershyttan via Gyttorp, en upplevelse som uppskattas av alla åldrar. Din biljett löser du kontant inne på Nora station, anno 1900.

Veteranjänvägen planerar att börja köra den 1 juli, mer info och tidtabeller kommer under juni månad. Aktuell information finns på www.nbvj.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Obs! Trafiken på museibanan bedrivs med med ideella resurser. Ibland ställs vissa turer eller hela dagar in. Vid stor brandfara ersätts ångloket med diesellok.
Nora Bergslags Veteranjärnväg, tfn: 0587-103 04

Nora Bergslags Veteranjärnväg