Stadsnära vandringar

Stadsvandring i Lindesberg

Följ med på stadsvandring i staden. vandra runt i staden, och besök spännande platser, få information om historiska händelser och möt intressanta personer. I appen finns en särskild slinga att följa, men man kan klicka på den digitala kartan och göra nedslag var som helst.
Appen historiska Lindesberg finns att gratis ladda ned i App Store Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Google Play Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kopparstigen i Kopparberg

Upptäck Kopparbergs unika historia och vackra träbebyggelse genom Kopparstigen. En rundslinga på 2,5 km med start och mål vid Ljusnarsberg kyrka som passar hela familjen. Stigen tar dig genom Kopparbergs historiska centrum med den vackra träbebyggelsen och genom Ljusnarsbergsfältet som är ett gruvområdet med ca 30 gruvhål.

Utmed stigen finns informationsskyltar uppsatta där du får veta med om Kopparberg och dess unika historia. Stigen är markerad med orange färg på träd, stolpar m.m.
Start: Ljusnarsbergs kyrka
Karta Kopparstigen Pdf, 6.1 MB, öppnas i nytt fönster.

Historisk vandring genom Grythyttan

En 3 km lång skyltad promenadled kallad "Promenaden" tar dig förbi sevärdheter och historiska byggnader i Grythyttan. Ladda ner och läs eller skriv ut informationsbladet och ge dig ut på en promenad och njut av vackra Grythyttan!
Informationsblad om Grythyttan Pdf, 2.1 MB.

Historisk ljudvandring i Nora

Upptäck Nora i egen takt under en ljudvandring där skådespelaren Magnus Wetterholm tar dig med på en historisk resa tillbaka i tiden. Lär dig mer om Noras hus och gårdar och lyssna till berättelser om människor som verkat i staden. Den historiska ljudvandringen finns att ladda ner i Tre Trästäders app som är gratis att ladda ner på GooglePlay Länk till annan webbplats. och AppStore Länk till annan webbplats..

Å-promenaden i Nora

Från gator och torg, till grönska och skog på ett ögonblick. Upplev 3 km av det bästa med Nora. Ta en promenad och upplev naturen nära staden. Utgå från Nora station och strosa slingan längs Hagbyån, till bryggerikvarteret, och via stadens gator till strandpromenaden.

Rundslinga Alntorps Ö i Norasjön

På Alntorps Ö i Norasjön finns en rundslinga på ca 3 km. Slingan är skyltad och utgår från bryggan där båten Plaskus angör ön. Mer om Alntorps Ö Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.