Vernissage, Annette Alsiö

Glasutställning.
Annette är glasblåsare, glaskonstnär, född 1958. Hon öppnade egen glashytta i Hamnmagasinet i Askersund i Örebro län 1987. Studioglashyttan och ateljén har hon nu flyttat hem till gården i Hammar, mitt bland Närkes åkrar, som gränsar mot Östergötland. Hon studerade vid KV:s Konstskola Göteborg, Glasskolan i Orrefors, West Surrey College of Art & Design, Farnham, Surrey, England, Tyler School of Art, Philadelphia, USA.
För att skapa variation i sina produkter använder hon sig av olika tekniker, vilket resulterar i antingen blåst, gjutet eller ugnsformat planglas. Ett konstföremål, är som ett bruksföremål, som blir till ett konstverk. Konstföremålet är inte fullbordat bara i sig själv, utan behöver miljö och människor som brukar och använder den, med den ständiga förändringen av tid, rum, nytta och förhoppningsvis nöje för att ge en upplevelse. Hon anser att konsthantverk-bruksföremål är interaktiv konst. Det är nu upp till ägaren att fullborda konstverket.

Utställningen kan ses till och med 14 mars under biblioteket ordinarie öppettider: mån-ons 10-19, tor 10-17, fre 10-18 samt lör 10-14.

Arrangör: Kulturenheten Lindesberg

Tid: lördag 10 februari kl. 12:00-14:00

Plats: Konstrummet, Lindesbergs stadsbibliotek

Område: Lindesberg