Tillsammans 750 år

Nora och Lindesberg firar 375 år! Torsdagen den 20 december, har det gått exakt 375 år sedan Lindesberg och Nora fick sina stadsprivilegier. Hur det firades då har vi liten aning om, men hur det firas nu vet vi med exakthet – välkommen på avslutningsfirande av stadsjubiléet ”Tillsammans 750 år!”

I den mörka decemberkvällen bjuds ni på en sprakande eldshow av och med gycklargruppen Trix. Med virvlande eldsflammor, våghalsiga nummer och specialskriven musik av Jonas Färnlöf, text och sång av Siri Sigrand, bjuder gycklarna oss på en resa i fantasin – berättar om elden som livbringare, men också som något som ska respekteras och hanteras varsamt, precis som människorna i en stad.

I Nora blir det trumpetfanfar av Anders Hemström och Åke Rosengren innan Magnus Wetterholm talar. Nora fiskeklubb serverar korv med bröd, glögg och pepparkakor.
I Lindesberg talar kommunstyrelsens vice ordförande Jonas Kleber och kommunen bjuder på glögg och pepparkakor. Dessutom är Lindesbergs butiker öppna till kl. 20.00.

Plats och tid:
Nora torg 20 december kl. 18.30
Lindesberg, Flugparken 20 december kl. 20.00

Arrangör: Nora kommun och Lindesbergs kommun
Tillsammans 750 år Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tid: Inga fler tillfällen

Plats: Nora torg och Lindesberg, Flugparken

Område: Bergslagen