Teater, Pappersvalsen

En föreställning för hela familjen på Frövifors pappersbruksmuseum.
Året är 1955 och sommaren har just börjat. Det är samma år som Frövi blev en egen köping på nyåret och framtidstron är stark i det lilla brukssamhället med gamla anor. På pappersbruket råder ingen brist på jobb, och livet går sin gilla gång för alla dem som arbetar och bor där. Förutom de bullrande pappersmaskinerna finns där även ingenjörer och basar, svetsare och springpojkar. Mitt i allt det manliga styr salsmästaren över sorteringsflickorna. Några av dessa kvinnor tycks bära på en hemlighet som ingen vill tala om, men som har sina rötter långt tillbaka på järnbrukens och Tersmedens tid på Hinseberg. Man kan aldrig vara anonym och utanför gemenskapen på bruket – på gott och ont. Det är alltid någon som vet…

Föreställningen handlar om saker man har sagt och inte sagt, om valser man dragit och tagit, om sådant som fått och får konsekvenser, men alltid till ljuden och virvlandet av pappersvalsens snurrande irrgångar. Kort sagt handlar det om alla de människor som lever och har levt sina liv för att bruket ska kunna leva.

Biljettpris: Vuxen: 150 kr, Barn och ungdom t.o.m. 18 år: 100 kr, Fikabiljett (Kaffe, te eller saft + stor kanelbulle) 30 kr.
Föreställningen är två timmar lång + ca 20 min paus. I pausen serveras fika som erhålls efter inlämnad fikabiljett. Teaterbiljetter (och fikabiljetter) finns att köpa på ICA Näsbyhallen Frövi, Lindesbergs bibliotek och Frövifors Pappersbruksmuseum.

Arr. Bergslagens Spektakelteater, Frövifors Pappersbruksmuseum och Amatörteaterkonsulenten i Örebro län.

Tid: Inga fler tillfällen

Plats: Frövifors pappersbruksmuseum, Frövi

Område: Lindesberg