Nyfiken på: Hjalmar Bergman och Berlin

"Nyfiken på..." är Stadra Teaters föreläsningsserie för att odla nyfikenhet inför sommarens föreställning "Hjalmar vår herre", en nyskriven musikalisk pjäs av Ylva Eggehorn. En berättelse om hur författaren Hjalmar Bergman möter gestalter och personer från ett omtumlande liv, i en historia där man aldrig kan veta vad mötena för med sig.

Ylva Eggehorn, "Från Blå Porten till Stadra sommarteater… en teaterhistoria".
Ylva Eggehorn är en röst i radion och en mångsidig författare och poet. Hon har skrivit för Stadra Teater vid tre tidigare tillfällen - pjäsen "Det ljufva tiden" (2006), "Objudna gäster" (2007) och 2008 när hon dramatiserade Agneta Pleijels roman "Kungens komediant". Nu är hon tillbaka som författaren bakom sommarens pjäs "Hjalmar och vår Herre". Det här blir ett möte om teaterns villkor kontra stor poetisk skärpa - en historia som börjar på restaurang "Blå Porten" på Djurgården och som får löpa på till årets uppsättning på Stadra. En teaterhistoria.

Biljetter: 100 kr/person, 50 kr ungdom (upp till 19 år) bokas via www.nortic.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller Teaterfoajen tfn: 0587-31 13 05, e-post: info@stadrateater.se

Arr: Stadra Teater, ABF och Nora bibliotek
Kontakt: Teaterfoajén tfn 0587-31 13 05
www.stadrateater.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tid: Inga fler tillfällen

Plats: Nora Bibliotek

Område: Nora