Teater i Lindesberg, "Flydda tider"

Bergslagens Spektakelteater har den stora glädjen att presentera FLYDDA TIDER. En dramatiserad guidning i Lindesberg fritt efter några gravarna i appen ”100 gravar du måste se innan du dör”

En vandring genom århundrandena från Lindesbergs kyrka över Kungsgatan ned till Norra kyrkogården.

Stefan Jansson regisserar och har tillsammans med de tre aktörerna tagit fram manuset. Publiken kommer att träffa historiska personer som levt och rört sig på Lindesbergs gator. Föreställningen spänner över tid och rum, från 1600-talet till 1900-talet. Vi kommer få träffa Catharina Israelsdotter som rådde och styrde över det stora träslottet dvs bergsmansgården i Siggebohyttan. Vi får också träffa flygaren Sven Nybom vars otroliga öde berättas och vars grav återfinns på Norra kyrkogården. Slutligen får vi också träffa Sophia Amijia, den mäktiga och enastående affärskvinnan som kom från Holland på 1600-talet tog över sin makes rörelse och skapade ett eget imperium och därmed också många fiender.

Den fantastiska appen ”100 gravar du måste se innan du dör” har hjälpt oss mycket och Helen Sannerstedt och Sara Sporre på Kulturenheten har stöttat oss med texter under appens tillblivelse. I rollerna kommer vi se Maria Lindstedt, Alva Ernestål och Stig Johansson.

”Jag ser detta som ett första år som sedan kan byggas ut med flera historier och personer”, berättar regissören Stefan Jansson. ”Lindesbergs kommun gömmer och rymmer så många oberättade berättelser, så många öden som borde lyftas i ljuset. Inom några år skulle vi kunna ha ett större spel i stadskärnan men det är en annan historia. Först ut nu: `Flydda tider` i augusti 2020.

Samtliga föreställningar:
13 och 14 augusti 18.00 och 20.00
15 augusti 14.00 och 16.00

Observera att vi enbart har 30 biljetter per föreställning för att säkerställa att vi kan hålla avstånd denna sommar. Biljetter säljs på Lindesbergs turistbyrå och endast förköp. Tyvärr går det inte att lägga undan.

Pris:
Barn: 100 kr
Vuxen: 120 kr

Arrangör: Bergslagens spektakelteater

Tid: torsdag 13 augusti kl. 18:00

Plats: Lindesberg

Område: Lindesberg