Invigning av vindskydd i Stadsskogen

Under dagen arrangeras olika aktiviteter i samband med invigningen av det nya vindskyddet i Stadsskogen i Nora.

kl. 10.00 Följ med Kajsa Grebäck på fågelskådning. Under turen får du uppleva fågelsången, och vilken fågel det är som sätter tonerna, och hur du hittar fågeln med kikaren. Fågelturen avslutas i det nya vindskyddet.Kikare finns att låna på plats. Till anmälan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

kl. 11.00 Häng med eldexperten Håkan Boman runt eldplatsen. Han kommer att dela med sig av sina bästa råd och tips kring eldning, tändning av brasa i naturen och hur flammorna håller sig säkert på plats. Till anmälan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

kl. 12.00 Laga mat över öppen eld med Silke frank. Bland det mysigaste med utelivet är att laga mat under bar himmel mitt i naturen, och sen njuta det goda av tillsammans. Det kommer att lagas en lätt vegetarisk muurikka på elden. Till anmälan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

kl. 13.00 Häng med eld experten Håkan Boman runt eldplatsen. Han kommer att dela med sig av sina bästa råd och tipps kring eldning, tändning av brasa i naturen och hur flammorna håller sig säkert på plats. Till anmälan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På grund av Covid-19 är det ett begränsat antal som kan delta. Enligt de nuvarande restriktionerna kan max 8 personer närvara. Anmälan är obligatorisk för varje aktivitet.

På plats under dagen kan du även se en träfågelutställning, dricka kaffe, baka ditt eget pinnbröd och ta Naturfalken - ett simborgarmärke för artkunskap.

Arrangör: Studiefrämjandet

Kontakt: Silke Frank, 070-412 70 57

Hemsida: www.studieframjandet.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Aktiviteten är en del av Friluftslivets år 2021. Läs mer om projektet på www.luftenarfri.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tid: lördag 27 mars

Plats: Stadsskogen

Område: Nora