Till det som alltid funnits
-ett musikdramatiskt verk

Ljusnarsbergsfödde agitatorn Kata Dahlström stred för rätten att existera både själsligt och kroppsligt, politiskt och andligt. Rätten till både bröd och rosor.

Med Katas arbete som klangbotten har Sara Parkman och Eric Sjögren bjudit in fyra kompositörer – Ebo Krdum, Isabell Gustafsson-Ny, Brenda El Rayes och Hampus Norén – för att skapa det musikdramatiska verket Till det som alltid funnits. I akt ett möts kompositörerna och fyra personer med olika erfarenheter av livet från Ljusnarsberg med omnejd – Lisbeth Gustafsson, Simon Ferner, Thyra Lundell och Eva Hanna – kring frågor om hur tillvaron rör sig i spiraler och labyrinter, om att varsamt uppmärksamma skiftningarna i naturen och att organisera sig för det gemensamma. Att vara en förvaltare till det som alltid funnits. I akt två, som komponeras av Sara Parkman, rör sig musiken ut i det transcendenta, till mystiken och varandet i det gemensamma. En ökenvandring kantad av längtan efter det osagda.

Speltider
15, 16, 17/7 kl 19:00
18/7 kl 16:00
Köp biljetter här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Föreställningen är ca 2 tim 30 min inkl paus. Ställbergs gruva öppnar en timma innan föreställningens start. Serveringen är öppen innan, under paus och efter föreställningen.

Kontakt:
info@stallbergsgruva.se
073-5254106
www.stallbergsgruva.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tid: Inga fler tillfällen

Plats: Gruvvägen 5, Ställberg

Område: Kopparberg