Konsert, Mining Part III

Premiär för tredje delen av Mining i Stripa Gruvmiljö.

Kompositören och musikern Mattias Risberg har den här gången tagit med sig 10 st musiker i bandet. De är några av landets allra mest framstående musiker inom jazz, impro, art-rock och nutida konstmusik. Bandet består av: Eva Lindal, Jennie Abrahamson, Dan Berglund, Josefin Runsteen, David Stackenäs, Stina Hellberg Agback, Sten Sandell, Fredrik Ljungkvist, Per Texas Johansson, Jon Fält.

Stripa Gruva är en av Sveriges bäst bevarade gruvmiljöer från 1900-talet och kommer vara spelplatsen för den här konserten. Under sensommaren och hösten 2021 kommer gruppen Mining att uruppföra och turnera med tredje och sista delen i trilogin om gruvdriften i Människan, Bergslagen och Världen, komponerad av bandledaren Mattias Risberg.

Ensemblen är för denna turné utökad från sju till elva musiker, bl.a tillkommer harpa, oboe och recitation. Orkestern kommer att följa järnets väg från gruvdistrikten i Bergslagen, där de konserterar i gamla gruv- och postindustriella miljöer, via mälardalen för att avsluta turnén på Fasching i oktober under Stockholm jazzfestival. I ensemblen ingår några av landets allra mest framstående musiker inom jazz, impro, art-rock och nutida konstmusik.

Konserten kommer att hållas utomhus i den spännande gruvmiljön, så ta på dig kläder efter väder. Stripabryggeriet finns på området och har matservering men mat måste förbeställas. Tänk på stundande pandemi och gällande restriktioner och stanna hemma om du känner dig sjuk, håll avstånd och tvätta händerna. Handikapptoalett finns på området. Endast förköp av biljetter.

Biljetter (200 kr) finns att köpa på Kulturbiljetter.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tid: fredag 6 augusti kl. 19:00

Plats: Stripa Gruva, Guldsmedshyttan

Område: Lindesberg