Zonen av Nina Jeppsson och Kent Olofsson

Zonen är ett scenkonstverk, en blandning av film, ritual och konsert. På scenen ser vi skådespelaren och regissören Nina Jeppsson samt tonsättaren och scenkonstnären Kent Olofsson. Tillsammans med andra konstnärskollegor och vänner har Nina och Kent arbetat fram en föreställning som inspireras av den ryska filmaren Tarkovskijs idévärldar, om att ge sig ut i det okända, i sökandet

Från hans film Stalker har de lånat muttermetoden, att endast kasta en mutter i taget och gå dit där den landar. De har underkastat sig Zonens egna lagar, och långsamt börjat ana att hjärtat alltid har kallat på Zonen, och att de inte har kommit dit för att skriva rapporter, utan för att böja knä.

Zonen är ett samarbete mellan skådespelaren och regissören Nina Jeppsson och tonsättaren och scenkonstnären Kent Olofsson och görs i samproduktion med Ställberg gruva.

Detta är Zonen. Den kan till och med verka godtycklig, men i varje ögonblick är den sådan som vi själva skapar den … med vårt eget inre tillstånd.

- Stalker

Föreställningen spelas den 30 juni (premiär) och 1-2 juli
Köp biljetter:
Biljetter till Zonen – The non existent Center hos Kulturbiljetter Länk till annan webbplats.
För mer information om verket: www.stallbergsgruva.se/Zonen-30-6-2-7 Länk till annan webbplats.

Nina Jeppsson är skådespelare, regissör, dramatiker och performancekonstnär. Hon är utbildad på skådespelarprogrammet, Stockholms Konstnärliga Högskola. Hon har tidigare skapat, regisserat, och spelat i föreställningarna: På spaning efter den tid som flytt på Orionteatern, Till Kärlekens Antarktis på Dramaten och Independence Day på bl.a. Turteatern.

Kent Olofsson är en tonsättare och scenkonstnär med en omfattande konstnärlig produktion, han har komponerat över 200 verk som spänner över ett brett konstnärligt fält: orkester, kammarmusik, elektronisk musik, rockmusik och musikteater. De senaste tio åren har hans arbete i hög grad varit fokuserat på experimentell, samtida scenkonst där hans kompositioner och ljudscenografi varit starkt integrerade element. Sedan 2021 är han professor vid Stockholms Konstnärliga Högskola.

Medverkande och medskapare
Nina Jeppsson
Kent Olofsson
Johannes Rydinger
Maria Lundqvist
Mats Sahlström
Raimo Nyman
Marta Khomenko
Anton Österlund
Karolina Pajak
Johannes Ferm Winkler
Linda Sandberg
Tanja Tuurala
Juan Antonio Romero Romero
Agnes Rosenberg
Mirjam Gelhorn
Leif Lönnblad
Benny Rosenqvist
Torbjörn Isaksson
Rune Degerhammar
Maria Kjellsdotter Rydinger
Mats Rydinger
Shakinn Osorio

Zonen gör I samproduktion med Ställbergs gruva och med stöd av Kulturbryggan

Tid: Inga fler tillfällen

Plats: Ställbergs gruva

Område: Kopparberg