Studio Supersju + konsert med Chamoon, Ställbergs gruva

En kväll vid gruvan med vävgruppen Studio Supersju och musikern Chamoon!

Bland vävstolar i den gamla matsalen, sker samtal om handarbete och det nya konstverket som görs på plats. I foajén blir det konsert av musikern och kompositören Chamoon tillsammans med band.

Obligatorisk föranmälan till kvällen: biljett@stallbergsgruva.se (namn och antal). Frivillig biljettdonation på plats.

(Begränsat antal platser till kvällen som hålls i foajén)

Schema för kvällen:

17.00 Ställberg gruva öppnar

17.30 - 19.00 visning och samtal med Studio Supersju

19. 30 Konsert Chamoon

Servering med dryck och matigt tilltugg under hela arrangemanget.

Studio Supersju bildades 2016 och består av sex stycken vävare: Arianna Funk, Siri Pettersson, Vega Määttä Siltberg, Mirjam Hemström, Ia Centerhall och Miriam Parkman. Tillsammans verkar de för väven i en ny tid.

Till Ställberg kommer nu Studio Supersju för andra sommaren i rad: förra årets förstudie ligger till grund för ett nytt, platsspecifikt och permanent vävt verk som ska tillverkas på plats. I den gamla matsalen kommer vävstolar ställas upp och tillfälligt förvandlas till ateljé, där besökare kan få en inblick i processen och tillverkningen. Gruppen inspireras av platsens historia och berättelser, samt estetiken där industriellt förfall blandas med nyrenoverade rum och dess tillhörande idéer och engagemang.

Gruppen blev 2018 års stipendiater av Cathrine von Hauswolffs stiftelse med motiveringen: “Om vi vill att kunskap om olika hantverk ska finnas kvar i Sverige, måste vi också värna om den. Studio Supersju gör en uråldrig vävtradition samtida och bidrar även därmed till att ge den en framtid.”

www.supersju.com Länk till annan webbplats.

Barbara Chamoun är namnet på den fransk-libanesiska, Stockholms baserade artisten, låtskrivaren och producenten Chamoon. Hennes stil präglas av alternativ pop som med hjärtskärande körer och poetiska texter lyckas med konststycket att tolka mörker med en lekfullhet. Chamoons nya album Mother är ett trespråkigt album, något som Chamoon såg som en nödvändighet för att hon skulle kunna uttrycka sig autentiskt. Mycket på grund av hennes mammas franska bakgrund, en person som har en central roll på albumet.

Till konserten har Chamoon med sig Josef Ask på gitarr och Filip Magnusson på Fiol.

Har du frågor kring arrangemanget, tillgänglighet eller andra praktiska frågor, mejla info@stallbergsgruva.se eller ring
073-5254106 (vardagar 10-16).

Välkomna!

Tid: Inga fler tillfällen

Plats: Ställbergs gruva

Område: Kopparberg