Teater, Minnen från Jalta

en rolig och bitvis omskakande monolog

Efter den succéartade föreställningen Det kom så mycket emellan, där publiken fått träffa Christer och hans möte med sin egen historia, ger nu Stadra Teater en ny uppfriskande uppsättning med premiär oktober 2022.

Minnen från Jalta utgår främst från två texter av Anton Tjechov – dels Svanesång dels Om tobakens skadlighet.

I Svanesång möter publiken skådespelaren Vasílj Svietlovídov som en natt blir inlåst på sin teater efter en avskedsföreställning, och under denna natt möter spöket Nikita, hans en gång gamla käre sufflör. Vasílj minns tillbaka, bland annat på en av de glansroller han spelat. Den där han gjorde den kuschade och förtryckte Ivan Njuchin som ska hålla ett föredrag om tobakens skadlighet inför publik, men som hela tiden trasslar till det.

Det här blir en föreställning med ömsinthet, mycket varm humor, rollspel och dråpliga situationer, med visst utrymme för några tårar och mycket plats för livsbejakande glädje. En föreställning som ges i den charmiga lilla teater med plats för 20 personer i vår salong, där publiken är med om helt unika möten genom rummets täthet. Publiken sitter ju en till två meter från scenen, så att varje andning blir som en ton från evigheten och varje gest får berätta om såväl livets storhet som dess begränsningar. På Bergslagens minsta teater ger vi publiken minnen att bära med sig under lång tid framåt.

I rollen som teaterdirektören: Magnus Wetterholm
Regi: Rune Jakobsson
Scenografi: Märta Fallenius
Ljus/ljud/affisch: Dragan Popovic
Sufflös: Eva Haldert
Teknik: Renate den Hartog

Spelperiod 2023: Spelas lördagar och söndagar kl 15.00, 4 februari-12 mars.
Plats: Teaterfoajen, Storgatan 8, Nora

Biljetter: Ordinarie 250:- Vänner 200:-
Ungdom tom 19 år 100:- Grupp (10 pers) 200:-
Bokning via Teaterfoajén 0587-31 13 05, eller på www.nortic.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer på www.stadrateater.se Länk till annan webbplats.

Tid: lördag 4 februari kl. 15:00-13:59

Plats: Teaterfoajen

Område: Nora