Musikteater på bio - Huomenna minä lähden / Imorgon reser jag

Den 29 oktober kan du se musikteater live på bio i Lindesberg. Den nyskrivna musikalen handlar om en ung finländsk kvinna i det glada 20-talets Amerika.

I likhet med tusentals andra på 1920-talet tar unga Hilda, från Finlands inland, båten över till Amerika för att söka lyckan. Den lilla finska kolonin är beredd på uppoffringar och på att ställa upp för varandra, men vissa sätter också krokben för varandra och handlar i eget intresse. Hilda är en av dem som uppskattar att arbeta hårt, något som snabbt ger resultat, men också väcker avundsjuka hos omgivningen. Vi får följa Hildas liv i sprudlande glädje och genom hjärtskärande vacker kärlek. Men är äkta amerikansk lycka för mycket begärt för någon som Hilda? Förändras människan när miljön förändras – är det så att inte ens Hilda är samma person längre sedan hon steg i land med sitt lätta bagage, där på kajen i Amerika?

För manus och regi står den välkända regissören och skådespelaren Kari Heiskanen, som har skrivit denna stormusikal speciellt för Kuopio Stadsteater. Därifrån sänds föreställningen live direkt till biosalongen. Musiken är skriven av Mika Paasivaara och i huvudrollerna ser vi folkkära Reeta-Leena Vestman och Mikko Rantaniva.

Det blir svängigt, roligt, romantiskt och spännande. Allt som behövs för en oförglömlig teaterkväll på bion!

Längd: 2 tim 30 min
Pris: Ungdom upp till 26 år, 100 kr. Vuxen 180 kr
Biljetter: riksteatern.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Arrangör: Riksteatern

Tid: lördag 29 oktober kl. 17:00-20:00

Plats: Folkets hus, Kristinavägen 13

Område: Lindesberg