Göthlinska gården

Familjen Göthlins borgarhem från senare hälften av 1800-talet ser ut precis som när det donerades till staden av yngsta dottern Ingrid (d. 1961). Här har tiden stått stilla. Som besökare får du uppleva och fascineras av prylar och detaljer som vittnar om familjen Göthlins intressen. Här finns prov på Fröken Ingrids intresse porslinsmålning, men också konst, fotografier, möbler, leksaker och prydnadsföremål daterade från 1600-talet och framåt. Den vackra trädgården med utsikt över Norasjön är öppen för besökare. Göthlinska gården är skyddad som byggnadsminne.

Drop in på Göthlinska

Kika in i huset och upptäck svunna tider. Ingång från verandan på gårdens baksida. Kungsgatan 4. Entré: 60 kr, betalning kontant eller med swish.
Göthlinska gården är stängt för drop in och öppnar åter i april 2024.

Gå på guidad visning

Följ med på en visning i ett unikt museum och lev dig in i hur livet kunde se ut för en borgarfamilj runt förra sekelskiftet. Göthlinska gården är en välbevarad tidskapsel, mitt i Nora.
De guidade visningarna är slut för säsongen.
Samlingsplats: Kungsgatan 4, ingång från gatan.
Öppet för gruppbokningar (april-okt) via Nora Turistbyrå tfn 0587-811 20.

Norautställning

I Göthlinska gårdens vagnslider finns ett litet museum om Nora. Här visas utställningen "Nu var det 1923" som bygger på fotografier, tidningsurklipp och annan dokumentation från Hembygdsföreningen Noraskogs och Nora kommuns arkiv. Utställningen ger en bild av händelser och människor i Nora 1923, men också en inblick i vad som hände det året i Sverige för övrigt. Museet är stängt för säsongen.

Göthlinska gården