Göthlinska gården

Familjen Göthlins borgarhem från senare hälften av 1800-talet ser ut precis som när det donerades till staden av yngsta dottern Ingrid (d. 1961). Här har tiden stått stilla. Som besökare får du uppleva och fascineras av prylar och detaljer som vittnar om familjen Göthlins intressen. Här finns prov på Fröken Ingrids intresse porslinsmålning, men också konst, fotografier, möbler, leksaker och prydnadsföremål daterade från 1600-talet och framåt. I gården finns också en utställning med kvinnligt mode ur familjen Göthlins garderob 1890–1930. Göthlinska gården är skyddad som byggnadsminne.

Drop in på Göthlinska

Kika in i huset och upptäck svunna tider. Ingång från verandan på gårdens baksida, Kungsgatan 4. Entré: 60 kr, betalning kontant eller med swish.
22 april - 7 oktober (ej 16/9) fredagar kl. 10-12
Även öppet fredag 28 oktober kl. 10-12 i samband med Höstdagar i Nora. Länk till annan webbplats.

Boka guidad visning

Följ med på en visning i ett unikt museum och lev dig in i hur livet kunde se ut för en borgarfamilj runt förra sekelskiftet.
De guidade visningarna är slut för säsongen.
Öppet för gruppbokningar via Nora Turistbyrå tfn 0587-811 20.
Gården är stängd för bokningar under perioden 1/11- 15/3.

Norautställning

I Göthlinska gårdens vagnslider finns ett litet museum om Nora. Här presenteras Noras historia i text och bilder från olika tidsperioder med bakgrund i gruvdriften och järnframställningen. Utställningen är stängd för säsongen.

Göthlinska gården

Göthlinska gården