Göthlinska gården

Familjen Göthlins borgarhem från senare hälften av 1800-talet ser ut precis som när det donerades till staden av yngsta dottern Ingrid (d. 1961). Här har tiden stått stilla. Som besökare får du uppleva och fascineras av prylar och detaljer som vittnar om familjen Göthlins intressen. Här finns prov på Fröken Ingrids intresse porslinsmålning, men också konst, fotografier, möbler, leksaker och prydnadsföremål daterade från 1600-talet och framåt. I gården finns också en utställning med kvinnligt mode ur familjen Göthlins garderob 1890–1930. Göthlinska gården är skyddad som byggnadsminne.

Drop in på Göthlinska

Kika in i huset och upptäck svunna tider. Gården är öppen för besök fredagar 4/6-24/9 kl.10-12 och torsdagar 1-29/7 kl. 13-16. Ingång från verandan på gårdens baksida, Kungsgatan 4. Entré: 40 kr, betalning kontant eller med swish.

Information med anledning av Covid-19. Med anledning av rådande rekommendationer tillåts endast 8 personer samtidigt inne i gården. Tänk på att hålla avstånd och var noga med handhygienen.

Norautställning

I Göthlinska gårdens vagnslider finns ett litet museum om Nora. Här presenteras Noras historia i text och bilder från olika tidsperioder med bakgrund i gruvdriften och järnframställningen. Öppet dagligen kl. 10-17 (10/6-4/9).

Göthlinska gården

Göthlinska gården