Mountainbike

Möjligheterna att cykla mountainbike i Bergslagen är stora. Utmanande skogsvägar och historiska stigar finns för dig att upptäcka. Flera kilometer av naturupplevelser som passar både ny och erfarna cyklister. Många av stigarna var s.k. forvägar under tiden då bergshanteringen var stor. Alla leder är skyltade och ingår i Bergslagen Cycling.

Startplats: Nora/Pershyttan

Med start från Digerberget, Pershyttans besökscenter eller Nyttorp i Nora kan du nå ut på tolv olika leder om totalt 220 km. Det finns allt från korta, barnvänliga leder till tekniska och långa krävande leder. De är graderade efter tekniskt svårighet där grönt är lättast, följt av blått, rött och till sist svart. Lederna går till största delen på fina, historiskt spännande stigar i skogsmiljö. Den kortaste leden är 2,8 km och den längsta är 38 km. Alla leder går i loopar tillbaka till samma startpunkt. Vid Digerberget finns två pumptracks och flera teknikhinder. MTB-området i Pershyttan är sammanlänkat med Ånnabodas ledsystem.
Leder i Nora/Pershyttanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Startplats: Hjulsjö

Med start vid Hjulsjö kyrka finns elva MTB-leder i varierande svårighetsgrad och passar både nybörjare och den som är mer van. Teknikbana finns. Hjulsjö, 12 MTB-leder, 200 km.
Leder i Hjulsjölänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Startplats: Ramsberg/Ölsjöbadet

Vid Ölsjöbadet i Ramsberg startar tre olika leder, en blå, en röd och en svart. Stigarna växlas och kan bindas ihop med skogs- och grusvägar. Det finns kortare sträckor man kan cykla men även sträckor upp till ca 5 mil man kan få ihop om man vill ha en riktig utmaning. 
Leder i Ramsberglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Guidade turer på cykel och mountainbike

Nordic Discovery erbjuder guidade turer på mountainbike och cykel i naturreservatet Malingbo-Kloten. Info om guidade cykelturerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Bergslagsguiderna utgår från Nora och erbjuder guidade turer på mountainbike.
Info om guidade turer på mountainbikelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster