Naturguidningar

Vill du prova på äventyr och samtidigt få veta mer om omgivningarna och naturen? Eller se vilda djur på tryggt avstånd. Då kan kan du följa med på guidade äventyr i Bergslagen.

Outdoor People of Bergslagen

Outdoor People of Bergslagen erbjuder både kurser och guidningar i olika teman, främst i naturreservaten runt Nittälven och Kindla, i norra Bergslagen:
Information om kurser och guidningar hittar du på outdoorpeopleofbergslagen.com/aktiviteter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nordic Discovery

Nordic Discovery erbjuder guidade naturupplevelser i naturreservatet Malingbo-Kloten. Den vackra och orörda naturen är klassad som Sveriges sydligaste vildmark och naturreservatet bjuder på en mängd fina leder för kanot, cykel och vandring. Du kan också följa med på spektakulär älgsafari eller glida fram i kanot för att se bävern i vilt tillstånd.

Information om platstillgång och nästa lediga guidade tur hittar ni på:
Älgsafari Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Bäversafari Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Guidad kanot- & kajakpaddling Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Guidad vandringstur Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Guidad cykeltur på mountainbike och cykel Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hang out with the wild

Vandra med lamadjur på Gamla Gården i Jönshyttan utan för Hällefors. Lamorna är snälla och skogspromenaden får en extra krydda av deras vänliga sällskap och de kan bära packningen. Det följer alltid med en kunnig lokal guide som kan berätta om djuren, naturen och den lokala historien på platsen. Mer info om Lama-trekking Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hällefors Vandrarhem

Möt skogens konung. Följ med på älgsafari i Bergslagsskogarna. Hällefors Vandrarhem anordnar älgsafari från maj-september. Turen startar vid skymningen. Ring för tid.
Mer info om älgsafari Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bergslagsguiderna

Bergslagsguiderna håller till i Nora-trakten men jobbar över hela Bergslagen med omgivningar.och erbjuder kurser och guidade turer i naturen med kunniga och engagerade guider.
Se aktiviteter och guidningar på bergslagsguiderna.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.