Cykla

Koppartrampen -  ca 60 km

Cykelleden passerar i närheten av eller genom många naturreservat med spännande natur. Leden går mestadels på grusväg och är relativt kuperad.
Karta KoppartrampenPDF

Norasjön runt - ca 22 km

En vacker led med omväxlande skog, sjö och öppet landskap. Du cyklar förbi gårdar med hästar och kor, golfbana och rosenträdgård. Här tar du dig fram på både grus och asfalt. Leden utgår från centrala Nora och är inte skyltad.
Karta Norasjön runtPDF

Pershytterundan 10 km

Vacker tur som tar dig till Pershyttans kulturreservat, en av Sveriges bäst bevarande bergsmansbyar med hytta stånggång, gårdar och gruvor. Turen är kuperad och går i huvudsak på asfalt, ca 2 km av sträckan är grusväg.
Karta PershytterundanPDF

Råsvalen runt - ca 37 km

Cykelleden runt den vidsträckta sjön Råsvalen bjuder på såväl hisnande utsikter som historiska vingslag. Rundan är bitvis ganska kuperad och går både på asfalt och grusvägar. Passa på och stanna och bada på någon av badplatserna efter vägen. Råsvalen runt utgår från Lindesberg.
Karta Råsvalen runtPDF

Två Sjöar runt - ca 50 km

Denna lite längre cykelled tar dig runt sjöarna Fåsjön och Usken som ligger strax norr om Nora. Du cyklar genom gammal kulturrik bergslagsbygd och storslagen natur. Här tar du dig fram på både grus och asfalt. Leden utgår från centrala Nora och är inte skyltad.
Karta Två Sjöar runtPDF

Torrvarpen runt - ca 42 km

Cykelleden går runt sjön Torrvarpen med start och mål i Hällefors eller i Grythyttan. Du cyklar både på grus och asfalt genom den vackra bergslagsnaturen och passerar flera besöksmål som Måltidens Hus i Grythyttan och Krokbornsparken i Hällefors.
Karta Torrvarpen runtPDF

Uskenrundan - ca 35 km

Cykelleden går från Lindesberg genom bergslagsskogen över till Siggebohyttan. Sedan följer en sträcka längs sjön Usken med friska sjöbrisar. Turen fortsätter via Fanthyttan över till sjön Råsvalen och fram till Fornaboda Travbana. Under färden passerar du Uskavigården där du kan göra ett stopp för bad, glass eller minigolf. Underlaget består av både asfalt och grusväg.
Karta UskenrundanPDF

Läs vår cykel- och vandringsguide