Äventyr för barnen

Upptäcka Bergslagen som barn är ett annorlunda äventyr. Här är det naturen med sina sjöar och skogar som är platsen för lek och bus. Att plaska och bada i en härlig sjö eller att få sitt första napp är troligtvis minnen för stunden och livet. Storleken på fisken spelar oftast ingen roll. Var tror du det nappar idag?
     Vandra på stigar som går förbi grottor, jättelika istidsblock och nästan orörd natur. Då ska ni styra kosan till naturreservatet Skärmarbodabergen – en garanterad upptäcktsfärd för små och stora. Värm upp med enkla balansövningar vid startplatsen, välj sen dagens stig.
     Att hålla någon vuxen i handen samtidigt som du går ner för trapporna i Lockgruvan är kanske bättre än många nöjesfält. 43 meter djup, bara några plusgrader men vilken känsla när du kommer upp i värmen igen. Samtidigt har du fått en spännande historielektion!
     Kanske barnen utmanar de vuxna i en match på Äventyrsgolf, eller klappar djuren på Plantmarknaden. Glassen smakar kanske annorlunda i Bergslagen, fast bättre då det finns flera lokalproducerade att välja på.

Campa, fika, paddla eller gå på skattjakt. Men framför allt stanna upp, lyssna, titta och lek. Då kan Bergslagen bli det annorlunda äventyret som ger minnen för livet.