Äventyr och lugn sida vid sida

De hade gått genom den glesa tallskogen och kom ut i gläntan vid sjön. Hon stannade, vände sig emot honom och satte fingret för munnen. Hyssj! Han tittade förundrat tillbaka. Där, mitt i det vilda, trolska landskapet hörde han absolut ingenting. Varför skulle han då vara tyst?
– Jag hör inget, sa han.
– Är inte tystnad det mest fantastiska ljud som finns, svarade hon.

I Bergslagen finns det massor av möjligheter att bli ett med naturen. Som vandrare med oändliga skogar runtomkring. Som fiskare med hundratals sjöar att välja mellan. Som cyklist
med Sveriges största MTB-område till ditt förfogande.

Här finns naturreservat med blommande ängsmarker, sällsynta växter, gammelskog och tusenåriga dalgångar. Du kan vandra i historien på leder som följer stigar och vägar från
den tid när bergshanteringen livnärde Bergslagen. Här finns vildmarken, tillgänglig på sina håll, orörd på andra. De vilda djuren är dina följeslagare; de sköter sitt om du sköter ditt.
Och även om du inte alltid ser dem, ser de alltid dig, precis som det alltid är i naturen.

Bergslagens natur är trolsk och lite mystiskt, med dofter och ljud som tillfredsställer alla sinnen. Äventyret och lugnet bor sida vid sida. Naturens mångfald väntar på dig. Var beredd på en spännande, vacker och rolig upplevelse. Och kom ihåg att stanna upp då och då – och lyssna på tystnaden.