Checka in

Vänta nu, du behöver inte gå upp lika tidigt som vanligt. Du kan ligga där och dra dig på frasiga lakan med någon du tycker mycket om bredvid dig.

I hotellmatsalen doftar det underbart av nybryggt kaffe och färskt bröd. Bry dig inte om det. Inte än. Du har ju checkat ut från vardagen. Och checkat in i ledigheten. Dra dig en stund till.
Hela Bergslagen är fullt av bra boenden av olika slag. Du kan till exempel checka in på Stadshotellet i Nora, beläget precis intill det kullerstensbelagda torget. I Lindesberg finns ett klassiskt Stadshotell med sjöutsikt och i Grythyttan lockar det välkända gästgiveriet och Loka Brunn med både mat- och dryckesupplevelser. Ett flertal mindre herrgårdar passar dig som vill bo närmare naturen och givetvis finns det också B&B, stugor att hyra och campingar för dig att välja på. Kort sagt, när du besöker Bergslagen har du alla möjligheter att lämna
vardagen bakom dig – och checka in i ledigheten.

Tips på boenden i Grythyttan och Hällefors
Grythyttans Gästgivaregård,
ett anrik gästgivaregård med välrenomerad restaurang och välkänd vinkällare belägen i centrala Grythyttan. Grythyttans Gästgivaregård fått en ärofylld plats i White Guide Nordic. 

Loka Brunn, en kurort med anor från 1700-talet. Spaavdelning med bland annat bad i varma källor, träningsaktiviteter och behandlingsavdelning. 14 km söder om Grythyttan

Sikfors Herrgård, herrgård från1800-talet vackert belägen vid sjön Sörälgen ca 3 km norr om Hällefors. Här finns det möjlighet att skräddarsy egna matlagningsaktiviteter.