Lokal mat med ambitioner

Njut av mat av bästa kvalité. I Bergslagen finns två restauranger som har blivit omnämnda i White Guide Sweden, 2019–2020. Bryggerikrogen i Nora med ”Mycket god klass” och Grythyttans Gästgivaregård med ”God klass”. Älskar du god mat bör du besöka dem!

Bryggerikrogen i Nora

Lokalt med ambitioner, står det skrivet om Bryggerikrogen i Nora, vackert belägen i kulturkvarteret vid Hagbyån. Och det stämmer, för ”här serveras riktig mat, på fina råvaror, så närodlade som möjligt, naturligt vin och öl från mikrobryggerier, i en välkomnande och hjärtlig miljö”, som krögarna själva uttrycker det. Nu har de också äran att vara med i White Guide Nordic.

Grythyttans Gästgivaregård

”Värdskapets historik sitter i väggarna”, är en av motiveringarna till Grythyttans Gästgivaregårds utnämning. På denna plats, med anor från 1600-talet, är den goda maten och drycken hjärtat i verksamheten. Följ med på en kulinarisk resa, där ambitionen är att så långt det är möjligt välja svenska råvaror som kommer från den närmaste omgivningen och hör säsongen till.

Hjulsjö 103

Är du fikasugen rekommenderar White Guide Sweden Hjulsjö 103, ett surdegsbageri, café och kafferosteri. Här är det riktigt bröd som gäller. Bröd, bullar och croissanter kalljäses på surdeg, knådas, kavlas och formas för hand.

Bryggerikrogen i Nora

Grythyttans Gästgivaregård