Opera på Skäret

Opera på Skäret är Sveriges ledande sommaropera. Ingen annanstans i sommarsverige spelas lika högklassiga operaföreställningar inför en lika stor publik.

Hit kommer publiken långväga ifrån för att njuta av fullskaliga operauppsättningar i världsklass, med internationella solister i rollerna.

Vi befinner oss i en industriell kulturmiljö utanför Kopparberg, mitt i Bergslagens skogsbygd. På platsen för ett gammalt sågverk invid sjön Ljusnaren spelar vi opera i genuint rustika träbyggnader, som förr användes som timmermagasin och hyvleri. Operahuset som inrymmer Stora scenen har nått världsrykte för sin unika akustik.

Sommaren 2018 spelar vi två parallella uppsättningar, Don Carlo av Verdi på Stora scenen och Kärleksdrycken av Donizetti på Lilla scenen. Don Carlo är Giuseppe Verdis storslagna opera om maktspel och kärlek vid det spanska hovet på 1500-talet. Kärleksdrycken är Gaetano Donizettis stora komiska succé, med ett undergörande kärlekselixir i centrum för den lättsamma, romantiska berättelsen. Don Carlo är fyra timmar lång inklusive pauser och Kärleksdrycken 2,5 timmar.

Kärleksdrycken spelas 14 juli - 24 augusti
Don Carlo spelas 28 juli - 26 augusti

Vi erbjuder pausservering, lunch och middag i samband med föreställningarna. Ingen speciell klädsel rekommenderas, förutom ett varmt ytterplagg för svala sensommarkvällar, eftersom spellokalerna inte är uppvärmda. Vi spelar alla föreställningar på originalspråk med textning till svenska på skärm.

/ Sten Niclasson. Opera på Skärets grundare och operachef