Stadra Teater

Stadra Teater – med ett underskönt läge invid den mystiska sjön Grecken. Säg Agneta Pleijel, Marika Lagercrantz, Selma Lagerlöf, Hjalmar Gullberg eller Staffan Göthe.

Alla har de på något sätt varit involverade i Stadra Teater. Tänk dig att blå stolar hänger i träden, eller vissa år blå cyklar, tänk dig herrgården från 1700-talet och den söta lilla skulpturparken, eller låt dig i tanken sväva iväg på Teaterkaféet Paradiset där man kan äta sju sorters kakor eller äta Sachertårta, där man kan ta ett glas vin, eller öl eller punsch i pausen. Ja där har du en liten bråkdel av allt som är Stadra Teater. Platsen där själen får luft under vingarna. Bergslagens vackraste spelplats!

Flickan i frack

Sommaren 2018 blir den tjugoförsta säsongen vid denna pärla i Bergslagen. Stadra ger ”FLICKAN I FRACK” - en nyskriven pjäs av Agneta Pleijel fritt efter Hjalmar Bergmans roman. Pleijel är en av Sveriges mest framstående och omskrivna författare och dramatiker och på Stadra är man inte så lite stolta över att ha lockat henne att skriva sin tredje pjäs direkt för denna teater. Flickan i frack handlar om den unga studenten Katja, som en dag tar saken i egna händer och tar fracken från sin bror och kommer klädd i den till Wadköpings studentbal. På Stadra tar vi fasta på det underbara 1920-talet, det kommer bli svenska schlagers som vävs in i Pleijels pjäs så det är rena rama lyckolandet som väntar publiken. I träden kommer det hänga blå frackar som kommer locka till både en och två och tre leenden. Spelas 6 juli – 5 augusti, onsdag-söndag.

Under säsongen bjuder Stadra även bland annat på två föreställningar av Sånger av Jacques Brel, en succé med teaterdirektören själv och två musiker, på en kväll med Claes-Göran ”Mr The Titanic” Wetterholms berättelser om John Bauers bortgång på Vätterns stormiga vatten. Det blir utställningar och det blir upplevelser utöver det vanliga.

Ja det är nu verkligen sant att allt där detta händer där du minst av allt kunde ana att det kunde hända. Men på Stadra Teater blir dina drömmar sanna. För det är på Stadra som Bergslagens mystik är som starkast och dina upplevelser blir som starkast.

/ Magnus Wetterholm.
Stadra Teaters grundare och konstnärlig ledare