Luften är fri i Bergslagen

Upptäck det vilda Bergslagen – en plats för rörelse, frisk luft och gemenskap. I maj är det dags för naturligt häng i bygden. Välkommen till Bergslagens Friluftshelg 2021!

Packa ryggsäcken, snöra på dig skorna och ta med familjen eller vännerna. Bergslagen bjuder in till en helg med friluftsliv och naturnära aktiviteter. Upptäck, upplev och skapa minnen från gröna, sköna Bergslagen – den 13-16 maj är det dags.

I Bergslagen går det att hitta äventyr bakom varje krök. Lär dig bygga ett vindskydd, klappa lamm, upptäck naturreservatens stillhet eller häng med på bäversafari. Hämta upp en fikakorg med bästa bullen och traska till en plats där blicken har svårt att slita sig från utsikten. Utmana kompisarna med en cykeltur runt en sjö eller gå in vandringskängorna under en dagstur till ett naturreservat. Paddla dig fram på sjön Usken eller upptäck de djupa skogarna i Kloten. Koka kaffet över öppen eld och andas en stund. Här är luften fri.

I programmet hittar du erbjudanden, förslag och paket att välja bland från bygdens aktörer. Passa på att upptäcka outforskade platser – lägg upp din egen rutt och ta en paus från vardagen. Program Bergslagens Friluftshelg 2021

Program Bergslagens Friluftshelg

Upptäck ett
naturreservat

Med kanot genom vildmarken