Fiska

Bergslagen är ett riktigt fiskeparadis. Här finns ett stort utbud av sjöar och vattendrag som erbjuder varierad fiske.

Hällefors

Det är ett riktigt fiskeparadis som Hällefors fiskevårdsförening erbjuder. Ett 60-tal sjöar för vitfiske, med gädda, abborre och gös samt 12 ädelfisksjöar, varav två är hyrsjöar. Resterande 10 är sjöar där man kan lösa dygnskort. Välskötta rastplatser och en härlig miljö ramar in din fiskeutflykt.

Kopparberg

Ljusnarsbergs fiskevårdsområdesförening erbjuder oförglömliga fiskeupplevelser i trolsk bergslagsnatur. Föreningen förfogar över en mängd både större och mindre vatten varav två är s.k. Put n’ Take-vatten med regelbunden isättning av regnbåge. I övriga vatten är gädda, abborre och mört de vanligaste sportfiskarna, men även gös och öring förekommer i vissa vatten. Karta Ljusnarsbergs fiskevårdsområde Pdf, 479.9 kB, öppnas i nytt fönster.
www.ljusnarsbergsfvo.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Malingsbo-Kloten

Det natursköna området kring den lilla byn Kloten erbjuder rika vatten för fiske och friluftsliv. Sportfiskaren, nybörjaren och familjerna stortrivs här. Abborre och gädda men även naturligt bestånd av öring och inplanterad regnbåge finns i vattnen. Övernatta i stuga eller i rum, fiska från strand, hyrd båt eller kanot.

Lindesberg

I området finns många fina naturvatten, åar och put-and-take sjöar där du bl.a kan få abborre, gädda, gös, vitfisk, regnbåge och öring. I de gamla dammarna vid Stripa gruvmiljö kan man prova på att fiska karp och i Sverkestaån är bara flugfiske tillåtet. Ädelfisk sätts det regelbundet ut i flera av områdets sjöar.

Nora

Det finns ett 70-tal fiskevatten och de flesta av sjöarna ingår i Nora kommunfiskekort, barn upp till 15 år fiskar gratis. I Norasjön kan du fiska abborre, gädda, gös och öring, bara femtio meter från Nora torg.

Put-and-take fiske i Dammsjön i Nyhyttan, norr om Nora. Separat fiskekort krävs för sjön.

För att få mer information om fiske och var du kan köpa fiskekort, kontakat turistinformationer eller turistcenter:
Besöksservice i Bergslagen