Föreställning, Lyckliga Gatan

Året är 1959, den där varma sommaren när världen var full av getingar. Sommaren då Ingemar Johansson blev världsmästare i boxning. Sedan länge lever 34ans innevånare i en bra gemenskap - ”oss grannar emellan”. Där finns Valerie, som innehar en tobaks och tidningsaffär, där lever Konrad, anställd på klädaffären Wetterstrands herr och Waldemar journalist på Dagligt Allehanda. Där bor Astrid, lite kantstött av livet, och obstinat på dumma karlar. Ensam uppfostrar hon dottern Beatrice efter förmåga. Här blir det liv i luckan när bomben slår ner, men än så länge vet inte mamma Astrid att dottern är med barn. Där i krokarna finns Benny, det är han som är den blivande pappan. I huset lever också Giovanni från Italien som har hamnat i Sverige för han vill ha jobb. Hans svenska är väl inte den bästa och därför blir det som det blir ibland.

Då Konrad vinner ”en herrans massa pengar” på stryktipset ställer han till med fest. I sommarnatten möts alla grannar över mat och vin. Allt är glädje innan katastrofen gör sig gällande. De får veta att stadens styrande nu slagit klubban i bordet för hela detta kvarter. Det är herrar som drivs av slogan om att här ska byggas för ljus och luft, för hygien, modernitet och för framtid. Och för att bilarna snabbt ska ta sig fram. Enligt den nya stadsplanen är 34an omodern, nu ska det nya in, det gamla ska rivas.

Grannarna vill inte finna sig i att skingras och att slängas ut. Snart bildar de en protestgrupp för att rädda gemenskapen, det som gör deras liv värt mer än allt annat. Det blir en kamp! Men det blir en kamp som kommer att förloras. Men minnet kommer att leva kvar, och vem vill inte sjunga med i sången Lyckliga gatan.

LYCKLIGA GATAN är fylld av musik. Alla tycks plötsligt brista ut i sång när ord inte räcker till. Massor av välkända låtar och med möjlighet till allsång.

LYCKLIGA GATAN är en föreställning som kommer att göra publiken på ett smittande gott humör.

OCH VEM HAR INTE ÅSIKTER OM HUR VI BOR OCH VAR VI LEVER. Nu får du chansen att säga vad du tycker för det här kommer att engagera publiken.

Premiär 29 juni och spelas fram till 11 augusti.
Föreställningsdagar ons – fre 18.00,
lörd- sön 15.00
Speltid ca 3 timmar

Biljetter: Ordinarie: 450:- Pensionär: 400:- Ungdom 160:-
Biljetter bokas via www.nortic.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller info@stadrateater.se, 0587-31 13 05 eller på Nora turistbyrå 0587-811 20.

Observera att föreställningen spelas inomhus och under tak

Tid: lördag 29 juni kl. 15:00

Plats: Stadra Teater

Område: Nora