Möt våren i Bergslagen!

Våren är på väg! Fåglarna kvittrar och dagarna blir ljusare. Efter en lång vinter är vi många som längtar efter att få komma ut i naturen igen.

Vandra

Det är i Bergslagen du vandrar rakt genom historien. Längs kyrkstigar och genom hyttbyar. I mäktig gammelskog och över finnmarker. Förbi kalkbrott och ruiner, längs sjöar och bäckar som en gång drev hyttorna. Njut av ett böljande åkerlandskap eller upplev vildmarken. I Bergslagen finns allt för dig som vill kombinera det enkla med naturen och uppleva till fots.

Vandra i Bergslagen

Upptäck våra naturreservat!

Från norr till söder. Från lättillgängligt till utmaning. Bergslagens natur varierar från slåtter- och ängsmark, till vildaste urskog. Och med över 100 naturreservat att välja bland, finns favoriter att hitta. Vilken blir din?

Upptäck våra naturreservat!

Cykla

Upptäck Bergslagen på cykeln. Djupa skogar, öppna landskap, stilla sjöar, betande djur och, för det mesta, folktomma och lugna vägar.

Van cyklist, glad motionär eller mest bekant med oväxlad retro spelar mindre roll. Ta så många stopp du vill eller susa snabbt fram på smala hjul. Att upptäcka Bergslagen från cykeln innebär varierande natur och många smultronställen längs vägen. Bergslagen erbjuder ett flertal rundslingor som tar dig genom ett naturskönt kulturlandskap. Turerna går förbi allt från småstäder och byar, sevärdheter och fikastopp till urskog och småsjöar, allt på slingrande småvägar. Pumpa däcken, packa matsäcken och glöm inte cykelhjälmen.

Cykelleder i BergslagenPå två hjul runt sjön