Trädgårdar

Trädgårdar

Göthlinska gårdens trädgård

Ett av de vackraste trähusen i Nora är Göthlinska gården, kliv in i ett välbergat borgarhem från 1900-talets början. Familjen Göthlin bodde här och huset och dess inredning är bevarat så som det såg ut när den sista familjemedlemmen, dottern Ingrid Göthlin dog. Den vackra trädgården är öppen för besökare året runt. I trädgården ligger våffelcaféet Selma G och ett litet museum om Nora.

Kungsgatan 4, Nora
Göthlinska gårdenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Plantmarknaden

En av sveriges mest välsorterade trädgårdsbutiker med ett stort utbud av växter och trädgårdstillbehör av hög kvalité. Rosavdelning med 450 olika sorter, trädgårdsmöbler, verktyg m.m. På Plantmarknaden finns Café Lusthuset och en liten djurgård för barnen.

Tfn. 0581-101 00
Dalkarshyttan, Lindesberg
www.plantmarknaden.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Rosengården & Lilla Trädgården

Rosengården och Lilla Trädgården ligger längs Tre Sjöars väg strax norr om Nora. I rosengården trängs rosor tillsammans med perenner, kryddväxter och gamla parkträd. På åkern mot sjön finns en stor cirkel med rosor, kryddväxter och växter som drar till sig bin och fjärilar. I visningsträdgården som ligger längst ner mot sjön vid handelsträdgården kan du i lugn och ro inspireras och njuta av allt som blommar och växer. Lilla Trädgården är en trädgårdsbutik med ett stort utbud av växter och trädgårdstillbehör. På caféet kan njuta av utsikten med en kopp kaffe eller te, bakverk, lättlunch, smörgåsar eller något annat gott.

Rosengården besöker du bäst i månadsskiftet juni/juli.
Rosengården och visningträdgården är stängda för säsongen.

Bergslagsgatan 82-86, Nora
Tfn: 076-772 92 22, 073-816 29 11
www.lillatradgardeninora.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Göthlinska Gården

Plantmarknaden

Rosengården och Lilla trädgården