Kulturrundor

Vinterspår, 4 - 5 mars 2023

I Lindesberg kan du följa Vinterspår, med ett varierande och fascinerade utbud av konst och kultur. En bergslagsvinter är sevärd i sig, tillsammans med Vinterspår blir den oförglömlig. Vinterspår är en mötesplats för reflektion och upplevelser, men också för utbyten och samtal.

Vårskrik

Konst- och kulturrunda i Hällefors med musik, design och konst i massor. Bild- och formkonst/konsthantverk, musik, teater, dans, film och uppläsningar av poesi och prosa, och alla andra konstformer står i rampljuset. Hällefors sjuder av kulturliv och samlar ihop många aktörer för en gemensam kulturmanifestation.

Kulturglimtar, 29-30 juni 2024

I Kopparberg får du Kulturglimtar helgen efter midsommar, en slags totalmobilisering av kommunens sköna konster. Kopparberg är centralorten men hela bygden är engagerad och extra välkomnande. Den vidunderliga bergslagsnaturen får man på köpet, en perfekt inramning till en konsthelg utöver det vanliga.

Ljusstråk 7-8 september 2024

Ljusstråk i Nora är en konst- och kulturslinga genom Nora Bergslag där bygdens kulturutövare håller öppet hus och du kan ta del av många programpunkter. Dans, musik, poesi, teater och mycket annat pågår lite varstans. Mycket händer i själva Nora, men hela bygden lever upp när hösten är som vackrast.