Opera på Skäret

Djupt inne i Bergslagen bjuder internationella storstjärnor varje år på operaupplevelser i toppklass. Sedan 2004 har många av operahistoriens mest älskade verk spelats i det säregna operahuset vid sjön Ljusnarens strand utanför Kopparberg.

Don Carlo och Kärleksdrycken

Sommaren 2018 spelas två parallella uppsättningar, Don Carlo av Verdi på Stora scenen och Kärleksdrycken av Donizetti på Lilla scenen. Don Carlo är Giuseppe Verdis storslagna opera om maktspel och kärlek vid det spanska hovet på 1500-talet. Kärleksdrycken är Gaetano Donizettis stora komiska succé, med ett undergörande kärlekselixir i centrum för den lättsamma, romantiska berättelsen. Don Carlo är fyra timmar lång inklusive pauser och Kärleksdrycken 2,5 timmar.

Opera på Skäret i erbjuder pausservering, lunch och middag i samband med föreställningarna. Ingen speciell klädsel rekommenderas, förutom ett varmt ytterplagg för svala sensommarkvällar, eftersom spellokalerna inte är uppvärmda. Alla föreställningar spelas på originalspråk med textning till svenska på skärm.

Kärleksdrycken spelas 14 juli - 24 augusti
Don Carlo spelas 28 juli - 26 augusti