Opera på Skäret

Djupt inne i Bergslagen bjuder internationella storstjärnor varje år på operaupplevelser i toppklass. Sedan 2004 har många av operahistoriens mest älskade verk spelats i det säregna operahuset vid sjön Ljusnarens strand utanför Kopparberg.

Årets föreställning: Trollflöjten

En opera för alla åldrar. För operaälskare och förstagångsbesökare och för den som vill uppleva skönhet, dramatik och humor. En fantasifull saga med musik som är lekfull, dramatisk och högtidligt majestätisk. Undersköna arior och virtuosa utmaningar för såväl sångare som orkester.

Trollflöjten har inspirerat många regissörer, dirigenter och sångare till stordåd. Nu kommer Trollflöjten till Opera på Skärets stora scen i italienaren Roberto Recchias regi, känd för sina fantasifulla uppsättningar. Internationella sångare på toppnivå, tillsammans med Svenska Kammarorkestern, tolkar Mozarts geniala musik under ledning av den italienske dirigenten Lorenzo Coladonato.

Spelas: 27 juli-25 augusti
Speltid: 3 timmar och 40 min (inkl. 45 min paus)

Opera på Skäret i erbjuder pausservering, lunch och middag i samband med föreställningarna. Ingen speciell klädsel rekommenderas, förutom ett varmt ytterplagg för svala sensommarkvällar, eftersom spellokalerna inte är uppvärmda. Alla föreställningar spelas på originalspråk med textning till svenska på skärm.