Hjulsjö 103 - Ettrumshotell, bageri, cideri, café och pizzeria

Hjulsjö 103 är ett familjedrivet mathantverksställe och ettrumshotell i byn Hjulsjö.

Du kan besöka Hjulsjö 103 (nästan) året om, och öppettider och utbud kommer att följa både säsongen och familjen. Här kan du bo på Ettrumshotellet eller besöka en pizzaoas, kulturspannmålsbröd, kardemummadoft, sopplunchsorl och ciderglasklirr.

Ettrumshotellet

Detta är inte ett vanligt hotell. Inte heller ett BnB eller vandrarhem. Du och din familj får din egen svit, med tillgång till kök och rustik matsal i ett av familjen Westlings gamla timmerhus - ’bryggeriet’ - cirka 5 minuters promenad från bageriet.

Bageri, café och pizzeria

Köp med dig pinfärska bröd, picknickens bullar och små söta saker bakade på traktens kulturspannmål - eller fika på plats. Pizzan är ett sätt för familjen Westling att servera ett landskap, varje fredag kväll, med enastående råvaror från några av de gårdar de samarbetar med.

Cideri

Upplev smaken av Hjulsjö 103s torra och brödiga cider, producerade med så få ingrepp som möjligt, buteljerade för hand. Cider är enligt Hjulsjö 103 en jordbruksprodukt och en del av det landskap som omger platsen. En lika kulturellt präglad dryck som vinet, jäst enligt liknande metoder, en skörd per år. Mindre alkoholstark, mer svensk terroir. Den andra jäsningen på flaska ger ett naturligt sediment – ​​cidern är ofiltrerad och utan tillsatt socker, sk. Brut Natur.