Utkiksplatser

Amboberget

Den 9 kilometer långa vandringsslingan runt Amboberget bjuder både på grottor och utsiktsplatser. Rundslingan är en del av Bergslagsleden med start och slut vid Mogetorp, dit du enkelt tar dig med buss.
Bergslagsleden Länk till annan webbplats.

Kindlahöjden

Kindlahöjden är med sina 425 meter över havet, en av Örebro läns högsta punkter. Endast långt i nordväst, på gränsen till Värmland, finns ett par toppar som är högre. Från Kindlahöjden får du en känsla av hur riktig gammelskog ska se ut. Utkikstornet ligger i naturreservatet Kindla, som är ett av de största sammanhängande och väglösa vildmarksområdena.
Kindla | Länsstyrelsen Örebro (lansstyrelsen.se) Länk till annan webbplats.

Klockarbacken

Vackert och unikt utkikstorn byggt på 1920-talet i jugendstil av järnvägsräls och stål. Härifrån kan du se centrala Kopparberg, sjön Ljusnaren och Salbosjön. Utkikstornet vid Klockarbacken ligger ca 3,5 km från Kopparbergs centrum.

Mackarsberg

Klättra upp i utsiktstornet på Mackarsberg för en otrolig utsikt över Bergslagens storskogar. Följ Bergslagsleden etapp 3 upp på Mackarsberg, som är en av Kopparberg mest klassiska utsiktspunkter. Mackarsberg ligger ca 15 km syd väst om Kopparberg på 375 meters höjd och har ett utsiktstorn som erbjuder vidunderlig utsikt åt alla väderstreck. Fyra kilometer norrut syns Salbosjön, och bortanför den sjön Ljusnaren. I Ljusnarens norra ände framförs det årligen operaföreställningar vid "Opera på Skäret". Från utkikstornet kan du vidare se ända in i Dalarna. Bergslagsleden Länk till annan webbplats.

Rusakulan

Svindlande höjder och magnifika vyer får du från Rusakulan, utsiktsplatsen i Kilsbergen som mäter 265 meter över havet. Molnfria dagar kan du se stora delar av Närke, men även glimtar av Västmanland och Östergötland! Strax nedanför Utsiktspunkten är tillgänglig för rörelsehindrade och det finns en parkering strax intill.
rusakulan-folder.pdf (bergslagsleden.se) Länk till annan webbplats.

Älvhöjden

I norra Bergslagen, 22 km nord väst om Kopparberg hittar du det gamla luftbevakningstornet som uppfördes 1941. Efter andra världskriget kom tornet att användas som brandbevakningstorn. Tornet är 12 meter högt och beläget 426 meter över havet och är en av Örebro läns högsta punkter.

Utkikstornet på Älvhöjden

Utkikstornet på Mackarsberg

Vy från Kindlahöjden